Blogi

  • Viiniritarien ensimmäinen tasting Helsingissä Kirjaklubilla 14.3.2012

    Pääkaupunkiseudun toiminnan aktivoinnissa päästiin siis sanoista tekoihin – peli avattiin 14.3. Kirjaklubilla teemana Cabernet Sauvignon. Päivämääräksi valikoitui ViiniExpon avauspäivä, koska Tampereen veljet olivat silloin tulossa Helsinkiin. Ajankohta osoittautui loppujen lopuksi pääkaupunki-seudun veljien osalta  epäonniseksi, koska lukuisat matkat ja sairastumiset verottivat isäntien osallistumisen minimiin. Onneksi Tampereelta oli liikkeellä vahva ja asiantunteva edustus. Teemaksi valitsin Cabernet Sauvignonin, Lue lisää

  • Viiniritarien konjakki-ilta 24.2.2012

    Viiniritarit kokoontuivat tällä kertaa erilaisella teemalla maistelemaan brändejä ja konjakkeja kahvin sekä herkullisten Branderin leipomon sacher-leivoksien kera.  Maistelimme ensin verrokkina kolmea brändiä ja sen jälkeen kolmea konjakkia. Maisteltavina brändeistä olivat Garling 7*(Moldovia), Moldavskii aist black aroma flaris’s(Moldovia) ja Raynal VSOP(Ranska). Konjakit olivat Albert Jarraud special reserve, Lexicon VSOP ja Meukow 90. Sekä brändeissä että konjakeissa Lue lisää

  • Viiniritarien Pinot Noir tasting 18.1.2012

    “God made Cabernet Sauvignon whereas the devil made Pinot Noir”, Andre Tchelistcheff. Viiniritareiden vuoden 2012 ensimmäisen tastingin teemana oli Pinot Noir. Pinot Noir tunnetaan arvostetuimpana rypäleenä, joka vaatii viljelijältään suurta ammattitaitoa, laji on herkkä maaperän ja paikallisen ilmaston vaikutuksille, minkä vuoksi se tuottaa kasvupaikastaan riippuen hyvin erilaista viiniä. Pinot Noir on myös altis monille virustaudeille, Lue lisää

  • Asiaa viinilasin ääreltä

    Matkalla Trentoon, kuplivan viinin maineikkaaseen laaksoon Italiassa tein mielenkiintoisen havainnon kun keskustelin limo-kuskin kanssa. Ihmettelin englanninkielen huonoa osaamista alueella ja hän tokaisi selkeän vastauksen heti. Miksi pitäisi osata englantia kun saksalaiset ja venäläiset ovat ne jotka alueella aikaansa viettävät. Niinpä kaveri oli vuosien saatossa opetellut venäjänkielen taidon. Asiakkaat kuulemma tulevat Trenton seutuville laskettelemaan talvisin ja Lue lisää

  • Tammikypsytys

    Tammi on yleisin puutunnyreiden valmistusmateriaali, mutta tynnyreitä valmistetaan myös akaasiasta, kastanjasta, kirsikkapuusta, mahongista, pyökistä ja saksanpähkinästä. Kirsikkapuun käyttö on yleistä Veneton alueella Valpolicellan kypsytyksessä. Akaasiaa käytetään myös jonkun verran Venetossa, mutta myös Itävallassa sen pehmeiden tanniinien ja neutraalin maun vuoksi Tammen alkuperällä ja lajikkeella on iso merkitys sen tuomaan tyyliin. Jokaisella lajikkeella on omat piirteensä aromien, Lue lisää

  • Amarone on mietiskelyviini

    Erittäin täyteläinen ja voimakas italialainen punaviini, Amarone della Valpolicella. Amaronen täyteläisyys johtuu viinin poikkeuksellisesta valmistustavasta. Viinirypäleiden keräämisen jälkeen lokakuussa  rypäleitä kuivatetaan (perinteisesti oljilla) noin 120 päivää, jolloin rypäleiden kuivuessa niiden sokeripitoisuus ja maut konsentroituvat. Tammikuun lopussa rypäleet käytetään ja tammitynnyreissä ikäännytettävästä viinistä syntyy korkean alkoholipitoisuuden omaava voimakas viini, jossa on rusinamaisuutta ja vähän happoja. Amaronen Lue lisää